3x3 tipp, hogy könnyebben menjen a felújítás utáni takarítás

Az otthonfelújítás önmagában véve egy fárasztó, sok stresszel és még több kosszal járó folyamat. Legyen szó fürdőszobafelújításról, festésről vagy padlócsiszolásról, utána egy kiadós felújítás utáni takarítás vár rád. Az alábbi 9 tipp betartásával te is könnyebbé teheted ezt a folyamatot.

Így lesz egyszerűbb a felújítás utáni takarítás

Ne hagyj mindent a végére! Ha előre gondolkodsz, már munkálatok előtt tehetsz néhány lépést annak érdekében, hogy a felújítás utáni takarítás könnyebben menjen!

  • Használj fóliát, ahol csak tudsz! Takarj le mindent, amit csak lehet és rögzítsd a fóliát azokon a részeken, amelyeken a kosz bekerülhet a lefedett tárgyra. Csiszolás vagy mázolás esetén ez egy igazi mentőöv lehet.
  • Szellőztess folyamatosan! A sok porral járó takarítás alatt nyisd ki rendszeresen az ablakot! Ezáltal a por egy része itt fog távozni.
  • A ragasztót se felejtsd el! Érdemes leragasztanod a villanykapcsolókat, ablakkereteket és minden olyan találkozási pontot, amely összemaszatolódhat festés közben!

Ezekre a területekre koncentrálj a felújítás utáni takarítás során

Az alábbi néhány tipp olyan helyek takarítására irányul, amelyek nem feltétlenük jutnak az eszedbe a felújítás utáni takarítás elérkezésével.

  • Radiátorok, csövek
  • Ajtók, ajtókeretek, párkányok
  • Kapcsolók, lámpák

Ne ess kétségbe, ha a portörlő már nem elég!

Vannak olyan munkálatok, amelyek a felújítás utáni takarítás szempontjából hozzáértő kezeket igényelnek. Íme 3 eset, amelyek után szakemberre lehet szükséged.

  • Teljes felújítás vagy új ingatlan vásárlása esetén szinte biztos, hogy szükséged lesz egy nagytakarításra.
  • Nagyobb felületek festése, mázolása után kegyetlen feladat az ablakokra, burkolatokra száradt festéket kaparászni. A hozzáértőknek erre már kialakított megoldásuk van.
  • Burkolás során a járófelületek porosak, ragasztósak lehetnek. A nem megfelelő felületkezeléssel kárt is okozhatsz, így ezt is jobb egy takarító cégre bízni.

Ha a munkálatokkal járó szennyeződéseket te magad nem tudod eltávolítani, mert nincsenek meg a megfelelő eszközök hozzá vagy éppen nincs időd az egész otthonodat alaposan kitakarítani, akkor érdemes szakemberhez fordulnod! Bízd rá a takaritoceg.com csapatára a nehéz munkálatokat, akik profi gépekkel és eszközökkel, a megfelelő vegyszerek használatával élhetővé varázsolják az otthonod a felújítás után is!