Hogyan járul hozzá az irodatakarítás a hatékonyabb munkavégzéshez?

A munkavállalók életük nagy részét az otthonuk után a munkahelyükön töltik. Fontos, hogy ez a környezet megfelelő legyen a kiegyensúlyozott munkavégzéshez, hiszen nehezen tudunk a feladatainkra koncentrálni ha úgy érezzük, hogy rendetlenség vagy piszok van körülöttünk.

Amennyiben ügyfeleket is fogadsz az irodában, ez még egy jó ok arra, hogy az irodatakarítás ne maradjon el. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy mennyi időnként érdemes takarítani az irodát és hogyan tegyük élhetővé, vonzóvá az irodai környezetet.

Mennyi időnként takarítsuk az irodát?

Az irodatakarítás gyakorisága és milyensége függ attól, hogy mekkora az iroda, hány dolgozóval működik, milyen közös helyiségek vannak (például mindenki az irodában eszi meg az ebédet vagy van külön konyha is). Ha a dolgozókon kívül a kliensek is gyakran megjelennek az irodában, akkor fokozottabban ügyelni kell a tisztaságra.

Az irodatakarítás rendszerességét tekintve naponta, hetente és havonta is lehet takarítást végezni. Gondold át, hogy mire van szükséged: portörlésre vagy fertőtlenítésre, mosogatásra és viráglocsolásra vagy napi szintű porszívózásra, esetleg ezek közül mindre. Ha megfigyeled és leszűkíted a jellemzőket, egyszerűbb dönteni az irodatakarítás részleteiről.

Hogyan tedd az irodát tisztává és vonzóvá?

Az iroda tisztaságához akár te magad is hozzájárulhatsz azoknak a felületeknek és dolgoknak a tisztításával és ápolásával, amelyek minden nap szem előtt vannak és könnyen elérhetők. Ilyen például a rendszeres portörlés vagy a növények állandó öntözése és felügyelete. Az irodai gépek tisztítása vagy a munkaállomások tisztántartása szintén pikk-pakk megoldható feladat. Ezzel megkönnyíted a saját és a szakemberek dolgát is.

Az iroda kényesebb részei

Az irodákban vannak olyan részek, amelyeknek a takarítása már túlmutat a te vagy a kollégáid feladatkörén. A szemetesek ürítése, a kapcsolók vagy ajtók tisztítása, a járófelületek felmosása, a mosdók fertőtlenítése már szakembert igényelnek. Ha az irodában van szőnyeg vagy szövetbútorok, akkor az atkamentesítésre, a kárpit- és szőnyegtisztítására, a redőnyök vagy a konyhagépek tisztítására is ügyelni kell. Ezek között vannak, amelyekre naponta szükség van és van, amelyekre egy-egy nagytakarítás alkalmával is elegendő sort keríteni.

Ha az irodatakarítást szakemberekre bíznád a takaritoceg.com teljes körű, megbízható szolgáltatást nyújt számodra. Napi, heti vagy havi takarítást is kérhetsz tőlük a hétköznapibb portörléstől a bonyolultabb atkamentesítésen át a tavaszi nagytakarításig. Profi és tapasztalt munkatársakkal és a megfelelő gépekkel és vegyszerekkel járulnak hozzá az irodád higiéniájának megőrzéséhez.