Miért fontos az alapos fertőtlenítő takarítás?

A tiszta otthon jelentősen hozzájárul a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. Amellett, hogy fontos az egészségi állapotod számára, téged is kellemesebb érzéssel tölt el, amikor a tisztaság illata körbejárja a szobákat. Vannak azonban olyan kórokozók, amelyek eltüntetéséhez a hétköznapi takarítási rutinod már nem elég. Ekkor jön szóba a fertőtlenítő takarítás.

Miben tér el a fertőtlenítő takarítás a hétköznapi takarítástól?

Amikor általános takarítást végzünk arra törekszünk, hogy a piszkot és a szennyeződéseket eltávolítsuk a felületekről. Ezzel szemben a fertőtlenítő takarítás a baktériumok, vírusok elpusztításáért felel, vegyszerek segítségével. Utóbbi esetében a nehezen hozzáférhető helyeket is érdemes alaposan végig menni és a gyakran használt tárgyakat se felejtsd el!

Hol telepedik meg a legtöbb baktérium, vírus a háztartásban?

A bacilusok olyan helyeken is felbukkannak, amelyekre nem is gondolnál. Megtelepednek a konyhában a mosogatóban, a munkalapon vagy akár a mikróban. A nappaliban a szőnyeg, a kanapé szintén kritikus területek lehetnek. A fürdőszobában pedig a kád, a WC, a mosdó vagy a zuhanyfüggöny is hemzseghet a kórokozóktól.

Hogyan végezz fertőtlenítő takarítást?

  • A fertőtlenítő takarítás előtt és után mindenképp érdemes egy nagyobb szellőztetést tartani az otthonodban.
  • Ezután az általános takarítás következik: tisztítsd meg a felületeket, távolítsd el róluk a port és a szennyeződéseket.
  • Ne felejtsd el, hogy vannak olyan tárgyak és részek az otthonodban, amelyekre kevesebb figyelmet fordítasz a hétköznapi portörlések alkalmával. Sarkok, ablakpárkány, kapcsolók…  A fertőtlenítő takarítás során ezeket se hagyd ki!
  • Mindeközben viselj kesztyűt! Ha erős vegyszereket hívsz segítségül, akkor pláne elengedhetetlen a kezed óvása.

Ha nem vagy biztos abban, hogy a felületek hogyan reagálnak a vegyszerekre amiket használsz, vagy úgy gondolod, hogy biztosabb technológiára van szükséged a fertőtlenítéshez (pl. fertőzés megelőzésénél, fertőzés után, felújítás után stb.), bízd az otthonodat szakemberekre! A takaritoceg.com profi csapata modern technológiával és antibakteriális vegyszerek segítségével segít neked abban, hogy megőrizd otthonod tisztaságát és biztonságát!